Mediteranska salata s biftekom

by | 20 Marta, 2015

Donosimo vam odličan recept za jelo koje će vas osvježiti – Mediteranska salata s biftekom

mediteranska-salata

Potrebno je (za 1 osobu):
– 100 g junećeg bifteka, 50 g mocarele, 5 crnih maslina, 100 g rukole, 50 g čeri paradajza, so, biber, maslinovo ulje.

Priprema:
– Biftek očistite od žilica i opecite ga na gril-tiganju, koji ste prethodno dobro zagrijali. Ovu količinu bifteka ne treba peći duže od minut s jedne i isto toliko s druge strane. Ostavite ga sa strane da se ocijedi i prohladi.
– U posudu stavite rukolu, masline, mocarelu isječenu na kocke, polovine čerija i začinite solju i biberom po želji. Servirajte u tanjiru ili u činiji, a odgore stavite biftek isječen na žilijen, pa prelijte maslinovim uljem.

Razgovarala: Brankica Treskavica
Foto: Mladen Sekulić

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.