Neobična salata s karfiolom i lješnicima

by | 27 Jula, 2020

Sastojci:

500 g karfiola
200 ml jogurta
2 kašike majoneze
1 jabuka
šaka lješnika
so, biber, muskatni orah
1 veza peršuna
10-ak listova špinata

Priprema:

Karfiol opati i skuhati u slanoj vodi, ocijediti i ostaviti da se hladi.

Neposredno pred posluživanje jabuku isjeći na tanje kriške, a lješnike krupnije isjeckati.

Jogurt, majonezu, so, biber i muskatni orah dobro izmiješati.

Na tanjir složiti mladi špinat, jabuku i karfiol, pa preliti salatu.

Posuti lješnicima i peršunovim listom.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.