Osvježavajuća i ukusna: Italijanska salata

by | 21 Aprila, 2018

Sastojci:

400 g špageta
200 g praške šunke
150 g kačkavalja
100 g paradajz pirea
1,5 dl kečapa
100 g majoneze
20 g parmezana
150 g mariniranih šampinjona
1 glavica zelene salate
mješavina začina
origano
so, biber

 

Priprema:

1. Špagete skuhati u slanoj vodi a potom ih ocijediti i isjeći na kraće komade.
2. Prašku šunku isjeći na kockice, šampinjone na listove, a kačkavalj izrendati na krupno rende.
3. U odgovarajućoj posudi sjediniti špagete, prašku šunku, šampinjone i kačkavalj. Dodati kečap, paradajz pire, majonezu, parmezan, origano i ostale začine po ukusu.
4. Sve sastojke polako promiješati kako bi se dobila kompaktna masa.
5. Listove zelene salate oprati i njima prekriti odgovarajuću posudu za posluživanje. Odozgo staviti pripremljenu salatu i dekorisati po želji.

Izvor: Pošalji recept

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.