Pileća salata sa brokulom

by | 13 Aprila, 2013

Sastojci:

  • 500 g pilećeg bijelog mesa
  • 1 veća brokula
  • 200 g kukuruza šećerca iz konzerve
  • 1 manji celer
  • 1 veza mirođije
  • 200 g majoneza
  • 1,5 dl neutralne pavlake
  • 4 kašike ulja
  • mješavina začina, so

Priprema:

1. Pileće bijelo meso začiniti po ukusu i propržiti sa obje strane na malo ulja. Uz povremeno dolijevanje vode po potrebi dinstati dok meso ne omekša, a suvišna tečnost ne uvri.
2. Meso ostaviti da se ohladi, a zatim ga isjeći na kockice.
3. Brokulu iskidati na cvijetove i obariti u slanoj vodi. Potom je ocijediti od suvišne tečnosti i isjeći na kockice.
4. Celer izrendati na krupno rende, a mirođiju što sitnije isjeckati.
5. Posebno umutiti majonez i neutralnu pavlaku, dodati mirođiju i začine po ukusu i promiješati.
6. U odgovarajućoj posudi sjediniti piletinu, kukuruz šećerac, brokulu i celer. Preliti pripremljenom smjesom od majoneza i polako promiješati da se dobije ujednačena smjesa.

Izvor: Dobra hrana

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.