Salata od leblebija sa boranijom paradajzom, lukom i nanom

by | 6 Septembra, 2017
Foto: Pošalji recept

Foto: Pošalji recept

Sastojci:

100 g leblebija
150 g boranije
glavica crnog luka
veći paradajz
struk svježe ubrane nane
kašika maslinovog ulja
kašika soka od limuna
so i biber po želji

Priprema:

Ostaviti leblebije da odstoje potpoljene u vodi preko noći. Ujutru ih ocijediti i kuhati u posoljenoj vodi dok ne omekšaju. Pred kraj kuhanja ubaciti boraniju da se kratko obari zajedno sa leblebijama, otprilike 5 minuta.

Ostaviti po strani da se ohladi, a u međuvremenu očistiti i nasjeći luk i paradajz na sitne komade.

Procijediti leblebije i boraniju, pa ih pomiješati sa ostatkom povrća u činiji za salatu.

Dodati maslinovo ulje, sok od limuna i sjeckanu nanu. Posoliti i pobiberiti po ukusu, pa lagano promiješati i služiti odmah.

VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU LJEKOVITO BILJE BiH!

FB: www.facebook.com/Ljekovito-bilje-BiH

IZVOR: LJEKOVITO BILJE

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.