Veganska salata u tegli
Sastojci: kuhani grašak brokula i kariol naribana svježa mrkva matovilac Preliv bučino ulje bučine sjemenke kumin korijander sok od pol...
Sastojci:
za salatu:
1 francuski hljeb
3 paradajza
1 luk, crveni
100 g feta sira
1 šaka bosiljka
2 kašike maslinovog ulja
za umak
3 kašike maslinovog ulja
1 ljuta paprika
2 kašike pelata
2 kašike jabukovog sirćeta
so, biber
Priprema
Zagrijati roštilj, nauljiti hljeb i zapeći na roštilju 1-2 minute, povremeno okrećući, dok se ne dobije zlatnožutu boju. Ostavite da se hladi 10 minuta.
U međuvremenu, napraviti dresing: ugrijati ulje u maloj tavi i pržiti ljutu papričicu 1 minut, neprestano miješajući. Ostaviti da se hladi.
U pelat dodati jabukovo sirće i dobro izmiješati i začiniti.
Izmiješati hljeb sa paradajzom, lukom i feta sirom. Posuti salatu bosiljkom, preliti dresingom i lagano izmiješati.
IZVOR: GASTRO.HR