Salata s francuskim hljebom

by | 23 Jula, 2017

Foto: Guliver/Thinkstock

Sastojci:

za salatu:
1 francuski hljeb
3 paradajza
1 luk, crveni
100 g feta sira
1 šaka bosiljka
2 kašike maslinovog ulja

za umak
3 kašike maslinovog ulja
1 ljuta paprika
2 kašike pelata
2 kašike jabukovog sirćeta
so, biber

Priprema

Zagrijati roštilj, nauljiti hljeb i zapeći na roštilju 1-2 minute, povremeno okrećući, dok se ne dobije zlatnožutu boju. Ostavite da se hladi 10 minuta.

U međuvremenu, napraviti dresing: ugrijati ulje u maloj tavi i pržiti ljutu papričicu 1 minut, neprestano miješajući. Ostaviti da se hladi.

U pelat dodati jabukovo sirće i dobro izmiješati i začiniti.

Izmiješati hljeb sa paradajzom, lukom i feta sirom. Posuti salatu bosiljkom, preliti dresingom i lagano izmiješati.

IZVOR: GASTRO.HR

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.