Salata s taranom

by | 25 Jula, 2013

Salata-sa-taranom

Sastojci:

  • 150 g mariniranih šampinjona
  • 200 g tarane
  • 250 g pilećeg bijelog mesa
  • 100 g kukuruza šećerca iz konzerve
  • 1 praziluk
  • 50 g kikirikija
  • 2 dl neutralne pavlake
  • 50 g majoneza
  • mješavina začina, so, kari, biber

Priprema:

1. Taranu obariti u slanoj vodi, procijediti je i ostaviti da se ohladi. Pileće bijelo meso takođe obariti, a potom ga isjeći na kocke i ostaviti da se prohladi.
2. Šampinjone isjeći na listove, praziluk na kockice, a kikiriki krupno samljeti.
3. U odgovarajućoj posudi sjediniti taranu, šampinjone, piletinu, praziluk, kukuruz šećerac i kikiriki. Dodati kari i ostale začine po ukusu, preliti mješavinom neutralne pavlake i majoneza pa dobro izmiješati.
4. Pripremljenu salatu ostaviti da se ohladi.

Izvor: Dobra hrana

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.