Salata sa ribljim štapićima

by | 22 Aprila, 2013

Sastojci:

  • 150 g integralnog pirinča
  • 4 jajeta
  • 100 g kukuruza šećerca
  • 1 manji praziluk
  • 300 g presovanih štapića bijele ribe
  • 200 g svježeg krastavca
  • prstohvat bijelog luka u prahu
  • 200 g majoneza
  • 2 dl pavlake
  • 1 kašika sjeckanog peršuna,
  • so

Priprema:

1. Integralni pirinač obariti pa ocijediti od suvišne tečnosti. Kukuruz šećerac takođe obariti u slanoj vodi i ocijediti.
2. Presovane štapiće bijele ribe kratko probariti u ključaloj vodi. Zatim ih ocijediti, ostaviti da se ohlade i iseći na kolutove.
3. Jaja obariti, oljuštiti i izrendati na krupno rende.
4. Krastavac i praziluk isjeći na kockice.
5. Posebno umutiti majonez, pavlaku, bijeli luk u prahu, peršun i začine po ukusu.
6. U odgovarajućoj posudi sjediniti integralni pirinač, jaja, kukuruz šećerac, praziluk, krastavce i štapiće bijele ribe. Preliti pripremljenom smjesom od majoneza i polako promiješati varjačom.

Izvor: Dobra hrana

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.