Salata sa tunjevinom i krompirom

by | 14 Februara, 2013

Sastojci:

  • 4 veća krompira
  • 1 manja glavica ljubičastog luka
  • 1 manja glavica crvenog luka
  • 1 veća konzerva tunjevine
  • 4 jaja
  • 150 g majoneze
  • 1 dl biljnog mlijeka
  • 2 žlice soka od limuna
  • so, papar

Priprema:

1. Krompir oguliti i skuhati u slanoj vodi, zatim ga ocijediti i ostaviti da se ohladi. Ohlađeni krumpir naribati na krupno.
2. Crni i crveni luk očistiti i narezati na kockice.
3. Jaja skuhati, a potom ih oljuštiti i naribati na krupno. Tunjevinu izvaditi iz konzerve i ocijediti od ulja.
4. U većoj posudi pomiješati krompir, jaja, tunjevinu, crni i crveni luk. Preliti mješavinom majoneze i mlijeka, dodati sok od limuna i začine po ukusu.
5. Polako promiješati kako bi se dobila ujednačena smjesa, a potom ostaviti u hladnjaku da se ohladi.

Izvor: Dobra hrana

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.