Ukusi Grčke: Tzatziki – salata sa krastavcima i jogurtom

by | 16 Juna, 2017

Foto: Guliver/Thinktock

Sastojci:

2 krastavca (srednje veličine)
400 ml gustog jogurta
2 čena bijelog luka
2 kašike maslinovog ulja
so, biber, menta

Priprema:

1. Krastavce dobro oprati, oguliti, ukloniti sjemenke (izdubiti kašičicom) i izrendati na krupno rende.
2. Rendani krastavac ostaviti da malo odstoji, pa što bolje ocijediti od viška tečnosti.
3. U posudi sjediniti jogurt s rendanim bijelim lukom, ocijeđenim krastavcima i začinima.
4. Zatim, dodati maslinovo ulje i sve sjediniti.
5. Pripremljenu salatu pokriti i ostaviti u frižider na nekoliko sati prije serviranja.

IZVOR: POŠALJI RECEPT

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.