Sardele sa kikirikijem

by | 2 Februara, 2013

Sastojci:

  • 500 g sardela
  • 20 g parmezana
  • 50 g mljevenog kikirikija
  • 200 g prezli
  • prstohvat bijelog luka u prahu
  • 1 dl maslinovog ulja
  • 1 limun
  • 1 kašika sjeckanog peršuna
  • mješavina začina

Način pripreme:

1.Sardelama odsjeći glave pa ih pažljivo zasjeći po sredini i očistiti od kostiju. Potom ih otvoriti da se dobije oblik lista.
2. Filete sardela poprskati sokom od limuna.
3. Posebno sjediniti prezle, parmezan, kikiriki, peršun, bijeli luk i začine po ukusu te lagano promiješati.
4. Filete sardela uvaljati u pripremljenu smjesu.
5. Pleh obložiti papirom za pečenje i u njega poslagati panirane filete. Poprskati ih maslinovim uljem i peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC dok ne porumene.

Izvor: Dobra hrana

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.