Šarena pita

by | 22 Januara, 2013

Sastojci:

  • 4 jaja
  • 2 dl jogurta
  • 1 dl ulja
  • 150 g šunke
  • 200 g mladih tikvica
  • 200 g mrkve
  • 100 g svježeg sira
  • 250 g pšeničnog brašna
  • 100 g kukuruznog brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • 100 g kečapa
  • mješavina začina, biber

Način pripreme:

1. Mrkve očistiti i naribati na krupno. Tikvice zajedno s korom takođe naribati na krupno.
2. Šunku izrezati na kockice.
3. Mikserom umutiti jaja, jogurt, ulje, svježi sir, mješavinu kukuruznog i pšeničnog brašna i praška za pecivo.
4. U pripremljenu smjesu dodati mrkvu, tikvice, šunku i začine po ukusu pa polako promiješati.
5. Okruglu tepsiju nauljiti i posuti brašnom. Staviti u nju pripremljenu smjesu i odozgo je išarati kečapom. Peći u zagrijanoj pećnici na 200 ºC stepeni dok ne porumeni.

Izvor: Dobra hrana

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.