Šareni rolat s tunjevinom

by | 15 Marta, 2016
Foto: Dobra hrana

Foto: Dobra hrana

Sastojci:
Za koru:
5 jaja
1 dl pavlake
5 kašika brašna
1 prašak za pecivo
2 kašike sjeckanog peršuna
so
Za fil:
1 veća konzerva tunjevine
400 g švapskog sira
150 g majoneze
3 jajeta
1 manja crvena paprika

Priprema:
Kora:
1. Bjelanjke odvojiti od žumanjaka i umutiti u čvrst snijeg.
2. Posebno umutiti žumanjke, pavlaku, brašno i prašak za pecivo. Dodati snijeg od bjelanjaka, peršun, malo soli i polako promiješati.
3. U pleh obložen papirom za pečenje sipati pripremljenu smjesu za koru. Peći u zagrijanoj rerni na 200ºC dok ne porumeni. Pečenu koru uviti u vlažnu krpu.
Fil:
1. Jaja skuhati, oljuštiti i uzdužno presjeći na četvrtine.
2. Crvenu papriku očistiti i isjeći na kockice.
3. Posebno umutiti švapski sir i majonezu, dodati crvenu papriku, ocijeđenu tunjevinu i polako promiješati.
Finalni postupak:
1. Omekšalu koru razviti i premazati pripremljenim filom.
2. Duž jednog kraja kore uzdužno poslagati četvrtine jaja i urolovati. Staviti u frižider da se stegne, a zatim isjeći na komade.

Izvor: Dobra hrana

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.