Slana fantazija

by | 8 Marta, 2013

za 5 osoba

POTREBNO JE:

  • 300 g mljevene junetine
  • 200 g šampinjona
  • 1 glavica crnog luka
  • 1 kašikica mljevene paprike
  • 4 jajeta
  • 2 dl jogurta
  • 250 g brašna + brašno za posipanje
  • 1 prašak za pecivo
  • 4 kašike ulja
  • 1 kašika sjeckanog peršuna
  • mješavina začina
  • biber

PRIPREMA:
1. Crni luk očistiti i isjeći na kockice, a šampinjone na listove.
2. Na malo ulja propržiti crni luk, dodati mljevenu junetinu te i nju kratko propržiti.
3. Potom dodati šampinjone i dinstati dok pečurke ne omekšaju, a suvišna tečnost ne uvri. Pred kraj dinstanja dodati mljevenu papriku, peršun i začine po ukusu.
4. Bjelanca odvojiti od žumanjaka i umutiti u čvrst snijeg.
5. Posebno umutiti žumanjke, jogurt, brašno i prašak za pecivo. Dodati fil od mesa, snijeg od bjelanaca i polako promiješati varjačom.
6. Odgovarajuću tepsiju nauljiti i posuti brašnom, a zatim u nju sipati pripremljenu smjesu. Peći u zagrijanoj rerni na 200 ºC dok ne porumeni.

Izvor: Dobra hrana

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.