Slana torta od palačinki

by | 11 Augusta, 2013

torta-od-palacinkitekst

Sastojci:

  • 12 palačinki
  • 200 g putera
  • 3 kašike brašna
  • 4 dl mlijeka
  • 500 g mljevenog pilećeg bijelog mesa
  • 200 g mariniranih šampinjona
  • 50 g mljevenog kikirikija
  • 100 g majoneza
  • 100 g švapskog sira
  • 2 šargarepe
  • 50 g graška
  • začin C, kari

Priprema:

1. U dubljoj šerpi otopiti 150 g putera, zatim dodati brašno, propržiti 1-2 minuta pa sipati mlijeko i kuvati miješajući sve vrijeme dok se masa ne zgusne. Pripremljen bešamel sos začiniti karijem i začinom C po ukusu, te ostaviti da se ohladi.
2. Na ostatku putera ispržiti mljevenu piletinu, pa i nju ostaviti da se ohladi.
3. U ohlađen bešamel sos dodati prženu piletinu, kikiriki i marinirane šampinjone isječene na listove.
4. Pripremljenim filom premazivati palačinke, te ih slagati jednu na drugu dok se ne utroši sav potreban materijal.
5. U odgovarajućoj posudi sjediniti majonez i švapski sir, pa dobijenom mješavinom premazati tortu od palačinki.
6. Šargarepe obariti u slanoj vodi, od njih oblikovati latice, te praviti cvjetove po torti, a u sredinu cvjetova stavljati po zrno graška.

Izvor: Dobra hrana

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.