Slane princes krofne od blitve

by | 15 Aprila, 2014

Clipboard095

Sastojci:
Za tijesto:

  • 1 dl ulja
  • 4 dl vode
  • 250 g griza
  • 50 g brašna
  • 3 kašike obarene blitve
  • 6 jaja

Za fil:

  • 300 g švapskog sira
  • 250 g starog sira u krišci
  • 3 češnja bijelog luka
  • 1 mala glavica crnog luka
  • 1 kašičica ljute mljevene paprike
  • 150 g juneće pečenice
  • mješavina začina

Priprema:
Tijesto:
1. Vodu i ulje pomiješati i kuhati dok ne proključa.
2. Skloniti sa šporeta pa dodati griz i brašno, dobro izmiješati te ostaviti da se ohladi.
3. U ohlađenu masu dodati obarenu sitno sjeckanu blitvu, začiniti po ukusu pa postepeno dodavati jedno po jedno jaje, muteći mikserom sve dok se ne dobije kompaktna masa.
4. Pleh obložiti papirom za pečenje, pripremljen fil za tijesto sipati u poslastičarski džak, te istiskivati manje gomile tijesta na svakih 3 cm.
5. Pripremljeno tijesto peći u zagrijanoj rerni na 200 stepeni ºC oko 30 minuta dok krofne ne porumene. Pečene krofne ostaviti da se ohlade pa ih presjeći poprečno napola.
Fil:
1. Crni i bijeli luk što sitnije isjeckati, stari sir izmrviti, a juneću pečenicu isjeći na kockice.
2. U odgovarajućoj posudi sjediniti švapski sir, mrvljeni stari sir, crni i bijeli luk, mljevenu papriku i pečenicu. Začiniti po ukusu i dobro izmiješati kako bi se dobila kompaktna masa.
Finalni postupak:
1. Ohlađene krofne napuniti pripremljenim filom.

Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.