Sos od višanja

by | 7 Aprila, 2014

sos

Sastojci:

  • 400 g višanja
  • 2 dl soka od višanja
  • 1/2 kašičice cimeta
  • 2 kašike šećera
  • rendana kora od jednog limuna
  • 1 dl milerama
  • 3 kašike gustina
  • 1 kašika putera
  • so

Priprema:
1. Višnje očistiti od koštica.
2. U odgovarajućoj posudi sjediniti višnje, puter, sok od višanja, šećer, malo soli po ukusu, cimet i rendanu koru limuna.
3. Sipati malo vode i kuhati 10 min. dok se ne dobije kompaktna masa.
4. Dodati hladnu zapršku (gustin razmućen s malo vode), pa kuhati na umjerenoj temperaturi i miješati sve dok se ne dobije odgovarajuća gustina.
5. U gotov sos umiješati mileram.

Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.