Specijalitet iz Italije – Stromboli

by | 26 Februara, 2018

Sastojci:
Tijesto
500 g brašna
25 g svježeg kvasca
1 kašičica šećera
1 kašičica soli
2 kašike ulja
2,5 dl mlake vode
Nadjev
150 g kulena
200 g kačkavalja
200 g pilećih prsa (salame)
150 g mesnate slanine
80 g kečapa
1 jaje
susam

Priprema:

1. Izmrviti kvasac u malo tople vode. Dodati kašičicu šećera i brašna, te ostaviti da nadođe.
2. U vanglicu staviti polovinu brašna i so. Zatim, sipati nadošao kvasac, ulje i vodu pa sve dobro promiješati. Postepeno dodavati po malo brašna i rukom mijesiti dok se ne dobije glatko testo. Ostaviti da odmori 30 minuta.
3. Nakon toga, istanjiti tijesto oklagijom u pravougaonik pa premazati kečapom, ali ne do kraja (ivice neka ostanu slobodne).
4. Preko kečapa rasporediti kolutove kulena, zatim listove kačkavalja, pileća prsa i slaninu.
5. Ivice tijesta preklopiti prema unutra da nadjev ne iscuri, pa sve zamotati u rolat.
6. Prebaciti u pleh obložen pek-papirom. Rolat zarezati (pogledajte fotografiju), premazati umućenim jajetom i posuti susamom.
7. Peći u rerni zagrjanoj na 200°C 40 minuta.

Tekst i foto: posaljirecept.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.