Sufle od brokolija

by | 24 Jula, 2013

sufle

Sastojci:

  • 250 g brokolija
  • 3 kašike putera
  • 3 kašike brašna
  • 3 dl mlijeka
  • 120 g kačkavalja
  • 40 g parmezana
  • 6 jaja
  • 3 kašike ulja
  • mješavina začina

Priprema:

1. Brokoli iskidati na cvjetove i obariti ga u slanoj vodi. Bjelanca odvojiti od žumanjaka pa umutiti u čvrst snijeg.
2. U šerpi otopiti puter, a potom dodati brašno i kratko propržiti. Dodati mlijeko i kuhati uz stalno miješanje dok se masa ne zgusne.
3. U zgusnutu masu dodati kačkavalj i parmezan, začiniti po ukusu, promiješati i ostaviti da se ohladi.
4. Posebno umutiti žumanjke, dodati ohlađen sos, obarene cvjetove brokolija i snijeg od bjelanaca, pa polako promiješati.
5. Posude za sufle premazati uljem, sipati pripremljenu masu i peći u rerni dok ne porumeni.

Izvor: Dobra hrana

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.