Švapski sir

by | 13 Augusta, 2014

Clipboard043

Sastojci:

  • 5 l domaćeg mlijeka
  • 2 kašike ”maja” sirišta
  • so

Priprema:
1. U veću šerpu sipati mlijeko, posoliti i kuhati dok ne proključa. Skloniti s ringle i ostaviti da se prohladi.
2. Dok je još mlako, dodati 2 kašike ”maja” sirišta, dobro promiješati i ostaviti na toplom da se stegne.
3. Potom uzeti cediljku, preko nje staviti duplu gazu i izručiti stegnutu smjesu. Pritisnuti težim predmetom i ostaviti da se ocijedi.
4. Ocijeđenu smjesu mutiti mikserom.

Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.