Tarator – hladna čorba sa krastavcima

by | 31 Maja, 2017

Foto: Guliver/Thinkstock

Sastojci:

500 g svježih krastavca
500 ml kiselog mlijeka
50-80 ml maslinovog ulja
1/2 veze svježeg kopra
40-50 g mljevenih oraha
4 čena bijelog luka
so, biber

Priprema:

1. U dubljoj posudi sjediniti kiselo mlijeko, maslinovo ulje i orahe, pa sve začiniti po ukusu.
2. Zatim, dodati sitno sjeckane krastavce, bijeli luk i kopar.
3. Sve sjediniti, poklopiti i ostaviti da se dobro ohladi.
4. Služiti dobro rashlađeno i dekorisati prema ukusu.

Savjet: Ako je za vaš ukus čorba previše gusta, možete je razrediti hladnom vodom kako bi postigli željenu gustinu.

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.