Teksaško-meksički kukuruzni hleb by 24Kitchen

by | 25 Januara, 2013

Sastojci:

  • 150 g slanine
  • 160 g brašna
  • 140 g kukuruznog brašna
  • 7 g praška za pecivo
  • jedna supena kašika kejdžun začina
  • 25 g šećera
  • 2 jaja
  • 55 ml suncokretovog ulja
  • 130 ml svježeg mlijeka
  • 50 g javorovog sirupa
  • 215 g zamrznutog kukuruza
  • 75 g čedar sira

Način pripreme:

1. Isjeckajte slaninu na sitne kockice i zapržite je u tiganju na jakoj vatri sa malo ulja. Poslije ocijedite kockice na kuhinjskom ubrusu.

2. Sipajte u prvoj činiji obje vrste brašna, prašak za pecivo, šećer i kejdžun začin. Promiješajte.

3. U drugoj činiji pomiješajte jaja, ulje, mlijeko (umjesto svježeg mlijeka možete koristiti i ređe kiselo mlijeko) i javorov sirup, koji možete zamijeniti medom.

4. Dodajte suhe sastojke u tečne i pažljivo promiješajte.

5. Dodajte komadiće slanine, kukuruz i narendani čedar, ali sačuvajte malo sira da pospete na kraju. Promiješajte.

6. Namažite uljem okrugli pleh ili tiganj, sipajte smjesu za hleb u nju. Pritisnite i poravnajte smjesu. Pospite malo čedar sira. Pecite hleb na 180 stepeni, 25 minuta.

Još zanimljivih i ukusnih jela možete pronaći na zvaničnoj Facebook stranici 24Kitchen Serbia!

Izvor: 24Kitchen

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.