Torta sa suhim vratom

by | 30 Septembra, 2013

Torta-sa-suvim-vratom

Sastojci:

  • 200 g praške šunke
  • 300 g mljevene junetine
  • 350 g šampinjona
  • 2 dl pavlake
  • 150 g suhog vrata
  • 1 kora lisnatog tijesta
  • 2 češnja bijelog luka
  • 1/2 veze peršuna
  • 2 jajeta
  • 2 kašike ulja
  • začin C, biber

Priprema:

1. U odgovarajućoj posudi sjediniti junetinu s jednim jajetom i pavlakom, te začiniti po ukusu.
2. Pečurke isjeći na listiće, a bijeli luk i peršun sitno isjeckati. Na malo ulja propržiti šampinjone i bijeli luk, dodati sitno sjeckan peršun, začiniti po ukusu i ostaviti da se ohladi. U ohlađen fil dodati 1 jaje i promiješati.
3. Uzak pravougaoni kalup nauljiti i obložiti ga listovima suhog vrata. U obložen kalup ređati naizmjenično fil od mesa, šunku i fil od šampinjona. Postupak ponavljati dok se ne utroši sav pripremljen materijal, završiti sa praškom šunkom.
4. Pripremljenu tortu prekriti korom od lisnatog tijesta, pokriti folijom i staviti u zagrijanu rernu da se peče.
5. Pred kraj pečenja skinuti foliju, kako bi kora porumenela.

Izvor: Dobra hrana

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.