Turska pita

by | 22 Septembra, 2013

turska pita

Sastojci:

Za tijesto:

  • 400 g mekog brašna
  • 1/2 svježeg kvasca
  • 1 kašičica šećera
  • 1 dl vode
  • 1 dl mlijeka
  • 1 kašika maslinovog ulja
  • so

Za fil:

  • 200 g pelata paradajza
  • 1 luk
  • 2 paprike
  • 400 g mljevene junetine
  • 200 g kačkavalja
  • 4 kašike ulja
  • začin C, biber

Priprema:

Tijesto:

1. U odgovarajućoj posudi sjediniti mlijeko, vodu, šećer, kvasac, ulje i malo soli, te postepeno dodavati brašno, meseći sve vrijeme dok se ne dobije glatko i elastično tijesto.
2. Pripremljeno tijesto ostaviti na toplom da nadođe.

Fil:

1. Luk sitno iseckati, papriku i pelat paradajza iseći na kocke, kačkavalj izrendati na krupno rende.
2. Na malo ulja propržiti luk i papriku, a zatim dodati mljeveno meso i pelat paradajza, pa začiniti po ukusu i dinstati dok svi sastojci ne omekšaju.

Finalni postupak:

1. Nadošlo tijesto podijeliti na četiri dijela, te svaki deo razvući ručno i zavrnuti krajeve da se dobije izgled pite prikazan na slici.
2. Oblikovane pite premazati pripremljenim filom i posuti kačkavaljem pa ih staviti u zagrejanu rernu da se peku dok ne porumene.

Izvor: Dobra hrana

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.