Uštipci s piletinom

by | 9 Septembra, 2013

Pileci-Ustipci

Sastojci:

Za uštipke:

  • 500 g pilećeg bijelog mesa
  • 4 kašike pavlake
  • 200 g trapista
  • 40 g parmezana
  • 3 jajeta
  • 150 g brašna
  • 3 dl ulja
  • začin C, biber

Za preliv:

  • 2 kašike putera
  • 300 g šampinjona
  • 3 dl pavlake
  • 1/2 veze peršuna
  • začin C

Priprema:

Uštipci:

1. Piletinu samljeti na mašini za mljevenje, te sjediniti s pavlakom, trapistom isječenim na kockice, parmezanom, jajetom i začiniti po ukusu.
2. Od pripremljene mase oblikovati kuglice, zatim ih uvaljati u brašno, potom umočiti u umućena jaja, te pržiti na vrelom ulju sa svih strana dok ne porumene.

Preliv:

1. U teflonskom tiganju otopiti puter, dodati šampinjone isječene na listove i pržiti ih dok ne porumene.
2. Kada šampinjoni omekšaju, dodati pavlaku i kuhati na umjerenoj temperaturi 10 minuta, pred kraj začiniti po ukusu i posuti sjeckanim peršunom. Pripremljen preliv služiti uz pržene uštipke.

Izvor: Dobra hrana

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.