Varivo od leblebije i bundeve

by | 10 Oktobra, 2019

Sastojci:

80 g leblebije
250- 300 g mesa bundeve
1 veća mrkva
malo korijena celera
3-4 kašike suncokretovog ulja
3 čena bijelog luka
1 mala kašičica usitnjenog ružmarina
2 kašike parmezana
sol
biber
prstohvat čilija u prahu
1 veća prasa
nekoliko kašika bundevinog ulja
velika kašika bundevinih sjemenki
kaščica naribanog đumbira

Priprema:

Prije pripreme jela sve sastojke, osim, leblebije, narežite na kockice. Na zagrijanom ulju kratko prepržite prasu, zatim dodajte biber, celer, mrkvu i ruzmarin pa pržite oko pet minuta.

Dodajte bundevu, leblebiju i đumbir pa začinite solju i biberom. Podlijte vodom ili povrtnim bujonom te kuhajte dok svi sastojci nisu kuhani, oko 45 minuta do jedan sat.

I u ovom variva količinu tekućine dozirajte prema želji. Kad je kuhano, dodajte parmezan, začinite bundevinim uljem i, ako želite, dodajte sjeckane budnevine sjemenke.

Izvor: jutanji.hr/dobrahrana

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.