Varivo od povrća s kurkumom i koprom

by | 18 Septembra, 2018

Sastojci:

4 paradajza
1 srednje veliki patlidžan
1 manja tikvica
1 žuta paprika
1 crvena paprika
1 glavica crvenog luka
2 čena bijelog luka
3 kašike maslinovog ulja
1/2 kašičice kurkume
grančica kopra
so, biber

Priprema: 

Paradajz prelijte vrelom vodom. Ogulite ih. Prepolovite i izvadite košpice te patlidžan ogulite i nasjecite na kockice. Posolite ih i ostavite da odstoje kako bi pustili vodu (tako neće biti gorak). Paprike operite, prepolovite, odstranite košpice pa ih isjecite na trakice, a potom na kockice. Tikvice operite i nasjecite na kockice. Nasjeckajte luk i bijeli luk. Na ulju pržite luk dok ne postane staklast. Dodajte bijeli luk, a kad zamiriše, sklonite s vatre. Dodajte paradajz, paprike, patlidžan i tikvice, promiješajte, posolite, promiješajte i u poklopljenoj posudi dinstajte dok povrće ne omekša. Po potrebi još dosolite, začinite biberom i umiješajte kurkumu. Neka se dinsta još nekoliko minuta. Prije posluživanja varivo posipajte sjeckanim koprom!

Izvor: jutarnji.hr/dobrahrana

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.