Pripremite najbolji liker za novogodišnju noć – Irish cream

by | 22 Decembra, 2016
Foto: Guliver/Getty Images

Foto: Guliver/Getty Images

Sastojci:
250 ml slatke pavlake
50 g šećera u prahu
400 g kondenzovanog mlijeka
400 ml irskog viskija
1 kesica instant kafe
1 kašičica kakaoa
1 vanilin-šećer

Priprema:
1. Sve sastojke sipati i brzo sjediniti, muteći oko 30 sekundi.
2. Kada se sastojci povežu u smjesu sipati u flašu sa zatvaračem i čuvati u frižideru.
3. Prije upotrebe obavezno promućkati i čuvati u frižideru.
4. Poslužiti uz kocku leda.

Evo kako se priprema kondenzovano mlijeko:

Sastojci:
1 l mlijeka (3.3% m.m.)
½ kg šećera
25 g putera
1 kašika ekstrakta vanilije

Priprema:
1. Mleko, ekstrakt vanile i šećer sjediniti pa kuhati na umjerenoj temperaturi oko 75 minuta, uz redovno miješanje.
2. Kada se smjesa redukuje tj. smanji za polovinu, dodati puter i sve dobro promiješati.
3. Smjesu sipati u staklenke, sačekati da se ohladi, zatvoriti i čuvati u frižideru.

Savjet: Toplo mlijeko biće rijetko, ali kada se ohladi imaće odličnu gustinu.

IZVOR: POŠALJI RECEPT

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.