Proljetne police od krompira

by | 24 Aprila, 2019

Sastojci:

10 krompira
150 g suhe slanine
3-4 mlada luka
1 kašičica crvene mljevene paprike
100 g maslaca
Za preliv: 
4 kašike kisele pavlake
1 čen bijelog luka
kašika vlasca

Priprema:

Krompir dobro oprati, posušiti ubrusom i presjeći na pola. Svaku policu presječenom stranom stranom lagano premazati otopljenim maslacom i posipati paprikom.
Slaninu sitno i tanko narezati na kockice.

Za preliv pomiješati kiseu pavlaku, sitno sjeckani bijeli luk i vlasac.

Za početak police poredati presječenom prema dole u lim na papir za pečenje i peći u rerni na 170ºC 15 min. Okrenuti tada police na drugu stranu, rasporediti na svaku policu malo slanine i preko toga po kašiku preliva od vrhnja. Vratiti u rernu i peći još 20-tak minuta.

Police su gotove kada se slanina lijepo zapeče, a krompir bude zlatnožut

Pečene police od kromipira izvaditi iz rerne i obilno posuti sitno sjecakim mladim lukom.

Izvor: recipeci.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.