Rolnice od medvjeđeg luka / srijemuša

by | 27 Marta, 2019

Sastojci:

500 g brašna
1 suhi kvasac
1 kašika soli
1 jaje
300 ml vode
100 g maslaca za nadjev
2 kašike maslinovog ulja
1 vezica medvjeđeg luka
krupna so

Priprema:

Pomiješajte suhe sastojke i polako umiješajte otopljeni maslac, jaje i mlaku vodu. Zamijesite kompaktno tijesto i ostavite ga da se diže oko jedan sat.

Maslac pomiješajte s maslinovim uljem, a zatim dodajte sitno sjeckani medvjeđi luk, količinu prilagodite svojim potrebama. Tijesto razvaljajte i premažite dijelom smjese od maslaca, ulja i medvjeđeg luka. Zarolajte i narežite na kolutiće.

Rernu zagrijte na 220°C .

Smotuljke poslažite na papir za pečenje. Ostavite ih da se dižu još 15-20 minuta. Po želji pospite krupnu so. Pecite oko 25 minuta.

Izvor: gastro.24sata.hr

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.