Usrkšnji specijalitet – Pinca

by | 10 Aprila, 2020

Sastojci:

400 g glatkog brašna
1 kesica suhog kvasca
100 g šećera
50 g maslaca
100 ml mlijeka
2 jaja
malo naribane korice limuna i narandže
2 kašike ruma
1 kašika arome ruže

Priprema:

U većoj posudi pomiješati brašno, kvasac, šećer, pa uz dodavanje ostalih sastojaka umijesiti dizano tijesto. Mijesite tako dugo dok tijesto ne postane potpuno glatko i svilenkasto pod prstima. Tijesto ostavite pokriveno da se diže 30-40 minuta na toplom. Pokrijte ga folijom za očuvanje svježine jer se tako na vrhu tijesta neće stvoriti tvrda korica koju je poslije teško “razmjesiti”.

Nakon toga tijesto ponovo premijesiti, oblikovati u kuglu i opet ostaviti pokriveno da se diže još 30 minuta. Potom pincu zarežite oštrim nožem duboko na tri strane, od sredine prema rubovima, premažite je razmućenim jajetom i posipajte krupnim šećerom (ako nemate gotov kupljen proizvod, poslužiće i grubo usitnjeni šećer u kocki) i sitno sjeckanim lješnjacima ili bademima.

Peći u prethodno zagrijanoj rerni na 170ºC 35-40 min.

Izvor: recipeci.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.