Gluten free pita sa tikvicama

by | 17 Augusta, 2016
tikvice

Foto: Thinkstock

Vrijeme: 50 min
Sastojci (za 4 osobe):

200 g mladog sira
2 manje tikvice
50 ml ulja
25 g putera
5 jaja
so, biber

Priprema:

1. Tikvice oprati i izrendati na krupno rende. Posoliti i ostaviti da puste vodu.
2. Odstojale tikvice što bolje ocijediti od viška tečnosti.
3. U dubljoj posudi umutiti jaja, dodati ulje i usitnjeni sir, pa sve dobro sjediniti.
4. Zatim, u to dodati izrendane i ocijeđene tikvice, začiniti pa dobro promiješati da se sastojci sjedine.
5. Vatrostalnu posudu premazati puterom pa ravnomjerno razliti smjesu.
6. Peći u ugrejanoj rerni na 200º C dok ivice ne počnu da se odvajaju od posude i pita dobije zlatno rumenu boju.
7. Služiti toplo uz čašu jogurta ili po želji.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.