Pljeskavice od prase i zobenih pahuljica
Sastojci: 1 kašika maslinovog ulja 1 prasa 1 paradajz 100 g zobenih pahuljica 250 ml mlijeka 2 kašike limunovog soka 3 jaja 50 g glatkog ...
Sastojci:
Priprema:
1. Crni luk i crvenu papriku očistiti i isjeći na kockice, a mrkvu izrendati na krupno rende.
2. Ljuspice soje preliti ključalom vodom i ostaviti da nabubre. Zatim ih ocijediti od suvišne tečnosti.
3. Na malo ulja propržiti crni luk, a potom dodati mrkvu i crvenu papriku te i njih kratko propržiti. Dodati ljuspice soje, naliti sokom od paradajza i nastaviti sa kuhanjem na umjerenoj temperaturi dok se ne dobije željena gustina.
4. Pred kraj kuhanja dodati origano i začine po ukusu.
5. Njoke obariti u ključaloj vodi sa nekoliko kapi ulja, a zatim ih ocijediti od suvišne tečnosti.
6. Obarene njoke preliti pripremljenim umakom od soje.
Izvor: Dobra hrana