Punjeni praziluk

by | 13 Januara, 2014

Clipboard40 (1)

Sastojci:

  • 3 deblja praziluka
  • 400 g mljevene junetine
  • 50 g mesnate slanine
  • 1 kašika pavlake
  • 1 kašika sjeckanog peršuna
  • prezle po potrebi
  • 200 g majoneza
  • 1 dl piva
  • 1 jaje
  • mješavina začina
  • ulje

Priprema:
1. Praziluk isjeći na komade dužine 10 cm. Zatim pažljivo prstima istisnuti sredinu tako da se dobiju trube za punjenje. Dobijene trube moraju imati 2 sloja praziluka.
2. Istisnutu unutrašnjost praziluka i mesnatu slaninu sitno isjeckati.
3. Na malo ulja propržiti praziluk i slaninu a zatim dodati mljeveno meso te i njega kratko propržiti da promijeni boju. Nastaviti s dinstanjem dolijevajući pivo i malo vode po potrebi dok meso ne omekša, a suvišna tečnost ne uvri. Dinstano meso ostaviti da se ohladi, a zatim dodati u njega pavlaku, jaje, peršun, začine po ukusu i prezli koliko je potrebno da se dobije kompaktna smjesa za punjenje.
4. Pripremljenim filom od mesa napuniti izdubljeni praziluk. Zatim ga uviti u foliju i kratko prokuhati u ključaloj vodi. Skinuti foliju pa praziluk propržiti na vrelom ulju.
5. Prženi praziluk poslužiti uz majonez.

Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.