Rižoto s dagnjama

by | 28 Juna, 2013

Sastojci:

  • 200 g integralnog pirinča
  • 500 g očišćenih dagnji
  • 200 g sitnijih mariniranih pečuraka
  • 2 veće glavice crnog luka
  • 3 češnja bijelog luka
  • 1 dl bijelog vina
  • 2 kašike paradajz pirea
  • 4 kašike soja sosa
  • 1 kašičica šećera
  • 1 kašika gustina
  • origano, so
  • maslinovo ulje
  • mješavina začina

Priprema:

1. Crni luk isjeći na kockice, a bijeli luk što sitnije isjeckati.
2. Na malo maslinovog ulja propržiti crni i bijeli luk.
3. Potom dodati dagnje te i njih kratko propržiti. Sipati bijelo vino, dodati 1,5 dl vode i dinstati na umjerenoj temperaturi dok svi sastojci ne omekšaju, a tečnost napola ne uvri.
4. Dodati marinirane šampinjone, paradajz pire, soja sos, šećer, origano i začine po ukusu te sve zajedno kratko prokuhati. Pred kraj kuhanja posuti sa malo gustina i promiješati kako bi se dobila željena gustina.
5. Integralni pirinač obariti u slanoj vodi sa nekoliko kapi ulja, a zatim ga procijediti od suvišne tečnosti. Obareni pirinač preliti umakom od dagnji.

Izvor: Dobra hrana

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.