Categories KUHARICA

Za doručak – zelena shakshuka

Sastojci:

200 g špinata
200 g blitve
1 prasa
4 jaja
2 čena bijelog luka
čili papričica
maslinovo ulje
so
biber

Piprema:

Na maslinovom ulju dinstajte sitno sjeckani bijeli luk. Za to vrijeme operite blitvu i špinat. Operite i prasu pa je nasjeckajte na sitno i dodajte bijelom luku. Pripazite da bijeli luk ne zagori. Dodajte oprani špinat i blitvu.

Pustite da lisnato povrće povene, posolite, dodajte biber, dodajte i sjeckanu čili papričicu. Na kraju dodajte četiri jaja i posudu poklopite poklopcem ili je ubacite u rernu.

Pecite pet do sedam minuta, pazite da žumance ostane tekuće.

Izvor: gastro.24sata.hr Foto: Guliver/Getty Images

Author: S. Vujanović

web-urednik

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *