Zapečeni krompir s blitvom i feta sirom

by | 22 Maja, 2019

Sastojci:

4-5 krompira
500 g blitve
10 g feta sira
1 srednje velik luk
3 čena bijelog luka
1 kašičica sjemenki koromača
so
maslinovo ulje

Priprema:

Krompir oguliti i isjeći na tanje ploške, nauljiti ga maslinovim uljem i posoliti pa ga poslagati u posudu za pečenje. Ostaviti da se peče na 180 do 200 stepeni oko 20 minuta.

Za to vrijeme skuhati blitvu i dobro je ocijediti, a kada se ohladi nasjeći je. Na maslinovom ulju dinstati nasjeckan luk i bijeli luk. Podliti s malo vode ako je potrebno.

Kada luk i bijeli luk omekšaju, umiješati blitvu i sjemenke koromača te prodinstati zajedno oko 2 minute.

Izvaditi krompir iz rerne pa po njemu rasporediti blitvu i nasjeckani feta sir te peći još oko 2 minute.

Izvor: jutarnji.hr/dorbrahrana Foto: Biljana Gaurina

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.