Categories Fitness

Fitness: 10 rezultata koji učvršćuju motivaciju za trening

Rezultat #6 – Razumijete svoje tijelo bolje

Imate osjećaj da razumijete svoje tijelo bolje. Znate šta vam odgovara, a šta vam ne odgovara. Primjetili ste da ste počeli izbjegavati aktivnosti i pokrete, koji vam izazivaju nelagodu. Istovremeno, znate koje vam to vježbe najbolje odgovaraju, nakon kojih se najbolje osjećate.

Rezultat #7 – Imate više energije

Činjenica da ste sada mobilniji (rezultat #5), doprinosi da je vaše kretanje efikasnije i ekonomičnije. To nadalje znači da prilikom svakodnevnih aktivnosti trošite manje energije i manje se umarate, što vas čini spremnijim za intenzivnije aktivnosti (treninge), usmjerene na ostvarenje primarnog cilja.

Rezultat #8 – Uspostavili ste kontinuitet vježbanja

Iznenadili ste se, ali rezultati #1-#7 su doprinijeli da ste uspostavili kontinuitet u vježbanju. Ne prolazi niti jedna sedmica, a da vi niste imali barem dvije ili tri intenzivnije aktivnosti, u trajanju dužem od 45 minuta. To je znak da ste na pravom putu. Samo nastavite!

Pročitajte i… IGNORIŠITE FITNESS IZAZOVE – samo jedan će vam PROMIJENITI ŽIVOT!!!

Rezultat #9 – Uvjereni ste da ćete ostvariti svoj primarni cilj

Svi, gore navedeni rezultati doveli su do toga da kod vas raste uvjerenje da ćete, bez dileme, uspješno realizovati svoj primarni cilj.

Pročitajte i… IGNORIŠITE FITNESS IZAZOVE – samo jedan će vam PROMIJENITI ŽIVOT!!! (2. dio)

Rezultat #10 – Osjećate se bolje, sretnije, zadovoljnije

Ok, ne tako davno, niste bili aktivni, ili barem niste bili dovoljno aktivni. Niste se osjećali dobro, niste izgledali kako biste voljeli da izgledate, i imali ste više bolova nego što želite priznati. Danas, nakon samo nekoliko mjeseci truda, osjećate brojne koristi povećane i kvalitetnije aktivnosti. Osjećate se mnogo bolje. Sretni ste jer konačno radite nešto i za sebe (a ne samo za druge, koji kao da imaju hipoteku na vaše slobodno vrijeme, zdravlje i sreću). Zadovoljni ste jer ste uvjereni da ste na pravom putu do ostvarenja svog primarnog cilja, koji je, u međuvremenu, poprimio sasvim nove dimenzije. Cilj više nije samo “obući predivnu haljinu, koju sam kupila prije pet godina”. Sada je cilj obući onaj super sexy kupaći kostim. Sve to utiče na vaše samopouzdanje, na graciozan hod, na osmijeh na licu, na vesele boje odjeće koje sada birate.
Zaključak je jednostavan, rezultati treninga su višestruki.

I ne zaboravite, svi rezultati su vrijedni uloženog napora, jer efekat svih je isti: ljepota & zdravlje!

Ako vaši samostalno kreirani programi vježbanja ne daju rezultate ili ako želite ubrzati proces ostvarenja rezultata, nemojte se ustručavati da potražite pomoć stručnjaka. Pa i kada trebate novu frizuru – ne prepustite se sami sebi, nego odete kod najboljeg frizera u vašem okruženju (ili čak u drugom gradu). O tome kako ćete odabrati svog trenera (stručnjaka za trening koji vodi ka ljepoti i zdravlju), pisali smo ranije u ovom tekstu – Dobar/loš lični trener – 6 grešaka koje razlikuju šarlatana od stručnjaka?

Ovaj tekst je nastao u saradnji sa stručnjacima iz Pro-Fit Health. Strength & Conditioning, Sarajevo

PFHSC pratite i na INSTAGRAMU

Tekst: Adnan Maljević i @team_pfhsc

Foto: Guliver/Getty Images

Author: S. Vujanović

web-urednik

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *