Categories Fitness

Idealan trening za one koji “nemaju vremena”

Ljeto je uhvatilo svoj puni zamah, a mi smo se malo opustili tokom zime i nikako da se povratimo zdravim navikama. Tih nekoliko kilograma viška stoji nam na putu da zasjenimo u omiljenim ljetnim komadima, a svoju lijenost opravdavamo dobro poznatim izgovorom: Nemam vremena! Međutim, postoji idealan trening i za nas prezauzete! 🙂

Situacija nam je svima dobro poznata: Nakon zime, imamo višak kilograma kojih želimo da se riješimo. Uz to, ne nalazimo vrijeme za trening pa biramo izgladnjivanje, kao sredstvo u borbi protiv viška kilograma. Ubrzo se umorimo, gubimo energiju i koncentraciju, odustajemo i konstantno se nalazimo u začaranom krugu. Naravno da je pod obavezno promijeniti način ishrane, kako biste smršali, ali uz to, morate svakodnevno naći barem 15 minuta za fizičku aktivnost, jer se kalorije, čak i smanjene i dalje talože u našem organizmu. Dakle, idealno bi bilo da se potrudite da potrošite kalorije koje u svoj organizam unosite, ili bar nešto od njih.

S obzirom na prezauzet način života, koji svakodnevno vodimo, jasno je da nemamo vremena za odlaske u teretanu i višesatni trening, ali uz adekvatan odabir vježbi, koje aktiviraju svaku mišićnu grupu, dovoljno je da odvojite i 15 minuta dnevno, kako biste razdrmali svoje tijelo, pokrenuli metabolizam i pomogli sebi u želji da smršate.

Primjer jednog takvog treninga, pogledajte ovdje.

Izvor: lepotaizdravlje.rs/Foto:@spasterfield

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *