Categories Fitness

Pilates vježbe za lijepu i zategnutu zadnjicu

Promjena vremena nas motiviše  i na promjenu životnog stila, pa s ljetom u naš život obično uvodimo mnoge zdravije navike, a posebno one vezane za vježbanje, koje nam tokom lijenih, hladnijih dana i nije baš omiljena aktivnost. Promjene u ishrani i aktivno vježbanje, osim u izgledu i raspoloženju, donijeće značajno poboljšanje i kada je zdravlje u pitanju.

Ako trening postane vaša svakodnevna aktivnost, poslije nekog vremena, počet ćete da uživate u njemu i on će postati vaša omiljena aktivnost kojom ćete ispunjavati svoje slobodno vrijeme. Ako ste i vi jedna od onih osoba, koja uživa u treningu i ne trenira nužno, da bi izgubila kilograme, već želi da efikasno oblikuje svoje tijelo i naglasi svoje obline, pilates vježbe su savršen izbor za vas.

Zadnjica je jedno od najproblematičnijih područja na tijelu, posebno je podložna nakupljanju suvišnih masnoća i gubitku mišićne elastičnosti, pa je zaista potrebno često vježbanje, ako želite da ona izgleda zategnuto i besprijekorno. Pilates vježbe na prvi pogled ne izgledaju zahtjevno, jer su statične, ali ukoliko niste u kondiciji mogu biti veoma naporne, jer podrazumijevaju izdržljivost. Važno je da imate svijest o sopstvenoj izdržljivosti, da ne forsirate svoje tijelo i da postepeno povećavate broj serija i ponavljanja vježbi.

A da bi vaša zadnjica izgledala zadovoljavajuće, povećajte unos vode, kako biste se oslobodili toksina i smanjili problem celulita i praktikujte neke od ovih korisnih vježbi za zatezanje i oblikovanje gluteusa.

Izvor: lepotaizdravlje.rs/Foto: @stayfitpal

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *