Categories Fitness

Tehnika disanja koja mijenja 100 trbušnjaka? Hm… vrijedi probati!

Šta ako vam kažemo da postoji jednostavan način da dobijete savršene trbušnjake, a umjesto napornih vježbi treba samo da primjenjujete jednu tehniku disanja? Da, ovo su velike vijesti iz oblasti fitnessa – a sve što je potrebno jeste da zadržite dah. 

Da li ste ikada čuli instruktora u teretani kako kaže – zadržite dah i pitali se šta to znači?

Instruktorka pilates Karlie Andrews objašnjava da zadržavanje daha, prilikom udisaja i izdisaja, može biti efektno kao 100 trbušnjaka dnevno.  Naravno, vaš režim ishrane i vježbanja i dalje igra veliku ulogu u oblikovanju stomačnih mišića. Ne možete očekivati definisane mišiće ako jedete brzu hranu, ne bavite se nikakvom fizičkom aktivnošću i samo primjenjujete tehniku disanja.

Karlie kaže da je uspjela da oblikuje svoj stomak kada se fokusirala na tehniku disanja, uz pomoć koje najviše angažujete mišiće stomaka, ali i aktivirate mišiće grudi, leđa i zadnjice. Jačajući mišiće stomaka (gornjih i donjih), bočnih i leđnih mišića, kao i mišića zadnjice, ojačaćete cijelo tijelo.

Kako da radite pravilno tehniku disanja za jačanje stomačnih mišića? Ovu tehniku bi trebalo da radite nekoliko minuta prije vježbanja, bilo ležeći, na koljenima ili stojeći.

“Udahnite i opustite svoj stomak, izdahnite i uvucite svoj stomak ka kičmi i podignite karlicu i zadržite se u ovoj pozi”, objašnjava Karlie.

Pogledajte video:

Izvor: superzena.b92.net Foto: Thinkstock

Author: S. Vujanović

web-urednik

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *