Categories Fitness

Tri nove vježbe za ravan stomak

Znate li da pojedine vježbe za jačanje trbušnih mišića kao i mišića butina i zadnjice nisu sasvim prilagođene građi ženskog tijela. Tako čuvene „makazice“, koje se izvode u ležećem položaju s nogama podignutim uvis, skraćuju mišiće i opterećuju leđa. Umjesto takvih vježbi od kojih vas ponekad bole leđa, probajte tri nove za ravan stomak i čvrste butine.

stomak

1. Spustite se na pod na koljena, sjednite na pete, a ruke postavite iza glave. Blago raširite butine, zamislite da na glavi nosite posudu s vodom i lagano ispravljajte leđa, uvucite stomak i podižite se sve dok se u potpunosti ne oslonite na koljena. Ostanite u tom položaju nekoliko sekundi pa se lagano ponovo spustite na pete. Ponovite deset puta.

2. Lezite licem okrenutim ka podu, šake položite u nivo ramena, noge ispravite i oslonite se na vrhove nožnih prstiju. Lagano se podižite uvis da vam vrat, kičma i noge budu u istoj ravni, a brada blago isturena. Uvucite stomak, zategnite nožne mišiće i bradu malčice uvucite. Ostanite u tom položaju nekoliko sekundi i cijelu vježbu ponovite još devet puta.

3. Lezite na leđa, ruke stavite ispod glave, noge sasvim ispravite, prekrstite stopala i vrhove prstiku usmjerite ka licu. Zategnite mišiće butina i stomaka kao da pokušavate da razdvojite stopala, ali neka vam noge ostanu prekrštene. Ponovite 20 puta.

Izvor: novosti.rs

1 komentar

  1. Ove 3 nove vježbe za ravan stomak su vježbe za žešće početnike, one koji ne žele puno da se umore vježbajući a kamoli da se pri tome još i oznoje. Rezultati su vidljivi u idućem životu – možda.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *