Categories Fitness

TRX trening – vježbe snage za savršeno oblikovane mišiće

Iako je teško odlučiti se na taj korak i početi sa uvođenjem zdravih navika, uz samo malo truda, ništa nije nemoguće. Uz to, ako ostanete zaista dosljedni prvih 10 dana, kada se naviknete na zdrav način života, primijetit ćete da vi u njemu zapravo uživate. Uz to, kada postignete željene rezultate osjećat ćete se privlačnije, zdravije i samozadovoljnije, a to je zapravo ono zbog čega ste se u ovaj proces upustili.

Ukoliko želite da svoje tijelo dovedete do perfekcije, možete barem dva puta nedjeljno uvesti sebi TRX trening. TRX je rekvizita za vježbanje, podjednako zastupljena u profesionalnom sportu, kao i u amaterskom treniranju. Mnogim ljudima koji aktivno treniraju TRX je omiljeni rekvizit za vježbanje, jer se pomoću njega mogu izvesti brojne vježbe, koje aktiviraju različite skupine mišića.

Prilikom izvođenja TRX vježbi, koristi se isključivo težina tijela, što ove vježbe svrstava u kategoriju vježbi snage. Ove vježbe nisu nimalo jednostavne pa je najbolje da počnete sa jednostavnijim vježbama, kako biste ojačali, a kasnije možete postepeno povećavati intenzitet treninga. Ovo su vježbe koje morate izvoditi u teretani, ali ukoliko su vam naporni treninzi samo sa TRX vježbama, možete ih uključiti i u cirkularni trening.

Ovdje pogledajte o kakvim vježbama je riječ:

Izvor: lepotaizdravlje.rs/Foto: Getty Images

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *