Categories Fitness

Uz ove tri navike mršanje je zagarantovano

Stručnjaci tvrde, da do uspješnog gubljenja kilaže najefikasnije i na duže staze dovodi  promjena životnog stila i nekih navika. Dokaz za to pruža im ispitivanje u kome su učestvovale žene, koje su drastično smanjile svoju tjelesnu težinu, a koje su uglavnom davale slične savjete osobama  koje žele da smršaju zdravo i efikasno.

Svaka od ovih žena, navela je promjenu životnog stila i navika u zdrave navike, kao osnovni korak u borbi sa viškom kilograma. A uz promjenu ovih navika, bitna je i svijest o tome da ovaj proces traje dugo, ali da je to jedini zdrav način da uspješno smršate.

1. Brojite kalorije koje svakodnevno unosite

Ukoliko pratite kalorijsku vrijednost onoga što unosite u svoj organizam i pratite koliko kalorija trošite na svoju fizičku aktivnost,  uvijek ćete  moći da znate koliko još kalorija možete da pojedete i na taj način bićete uobročeni.

2. Dopustite sebi jedan dan u nedjelji, kada možete da jedete svoj omiljeni dezert

Da biste ostali dosljedni u svom novom načinu života i ishrane, potrebno je da s vremena na vrijeme zadovoljite potrebu za pojedinim namirnicama kojih ste se odrekli. Ako ih se predugo odričete, kada jednom posustanete, teško ćete se vratiti na pravi  put.  Zato ponekad dajte sebi oduška, a sutradan nastavite da jedete po svom režimu i bez odstupanja.

3. Vježbajte barem  5 dana u nedjelji

Uvedite sebi trening od sat vremena i osmislite ga tako da podjednako opterećuje svaku grupu mišića. Kombinujte različite vrste treninga i trudite se da budete aktivni barem 5 dana u nedjelji i rezultati neće izostati.

Svaka od ovih žena motivaciju za uspjeh pronašla je u sebi, kada je vidjela prve rezultate. Svaka od njih uspjela  je da pobijedi sebe i postane nova osoba. Kroz to putovanje možete proći i vi, ukoliko to zaista želite!

Izvor: lepotaizdravlje.rs/Foto: Thinkstock

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *