Categories Ishrana i dijete

Fleksiterijanska dijeta – jeste li spremni za revoluciju u zdravoj ishrani?!

Fleksiterijanska dijeta u kratkom roku stekla je veliki broj pristalica širom svijeta. O čemu se zapravo radi? Ako vas zanima kako da poboljšate zdravlje, ishranu, a pritom ne želite slijepo slijediti rigorozna pravila, provjerite šta nudi tzv. fleksiterijanstvo.

U današnje vrijeme je svima jasno da je uravnotežena ishrana, baš kao i redovna rekreacija, nešto što prevazilazi trend. Riječ je o stvarnim potrebama koje naš ubrzani način života zahtijeva. Većina ljudi na poslu sjedi, malo se kreće, a po ručak ide u pekaru ili u fast food restoran. Dugoročno gledano, takav način života je neodrživ i važno je da to stalno ponavljamo. Srećom, o tome se danas priča više nego ikad. Jednostavna pretraga na internetu će vas uputiti u gotovo sve tajne dobre ishrane i vježbi koje možete da izvodite samostalno ili s trenerom, a problem čak postaje kako se snaći u tom obilju opcija.

Kada je riječ o dijetama, postoji cijeli niz onih u koje se kunu poznate osobe, doktori ili neki vaši prijatelji, a istina je da ne možete znati koja vam odgovara dok ih ne isprobate. Dolazimo do momenta rigoroznih pravila koje takav režim ishrane podrazumijeva, zbog čega mnogi odustaju već nakon nekoliko dana.

Kliknite na sljedeću stranicu…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *