Categories Ishrana i dijete

Top-savjeti za mršavljenje za žene koje su vječito u žurbi

Ako i vi radite osam do 10 sati dnevno, vjerovatno vam je dijeta na posljednjem mjestu. Navodimo, zato, nekoliko savjeta, nadajući da će vam pomoći da napokon ostvarite svoj cilj.

Foto: Guliver/Thinkstock

#1 Dovedite kuhinju u red

Znamo da će ovo biti užasno mukotrpno, ali pokušajte da sortirate svu hranu u vašoj kuhinji. Otarasite se one koja obiluje praznim kalorijama, a kvalitetne namirnice stavite na dohvat ruke.

#2 Odredite vrijeme za vježbanje 

Jednostavno unesite termin u podsjetnik na telefonu ili ga zapišite u notes – veće će biti šanse da ćete se držati plana.

#3 Pripremite obroke unaprijed 

Odvojite nekoliko sati tokom vikenda za pripremanje obroka za sljedeću sedmicu, ili makar odredite od kojih namirnica ćete praviti obroke – neka budu što jednostavniji. Namirnice koje mogu da stoje nekoliko dana u frižideru biće najbolja opcija.

#4 Ne oslanjajte se na šećer i kofein 

Jutarnja kafa je jedno, ali ako je pijete prečesto, onda je to nešto sasvim drugo. U stresnim trenucima i tokom žurbe ljudi obično posežu za slatkišima ili slanim i masnim grickalicama kako bi na brzinu svom tijelu pružili energiju. Međutim, u pitanju je velika zabluda – to će vas samo učiniti još umornijim.

#5 Nosite zdrave grickalice svuda sa sobom 

Nosite orašaste plodove, jogurt, energetske pločice (bez dodatka šećera), ili bilo šta zdravo što može da stane u torbu svuda sa sobom. Ili jednostavno na poslu napunite ladicu radnog stola kvalitetnim namirnicama.

#6 Nađite partnera za vježbanje 

Ne samo da će vam zbog toga trening brže proći, već su manje šanse da ćete preskočiti naredni znajući da vas neko čeka. Držite sportsku opremu kod ulaznih vrata od stana ili u kolima, ili u radnom stolu na radnom mjestu. U svakom slučaju – gdje god će vam biti u vidokrugu i na dohvat ruke jer su veće šanse da će vas dodatno motivisati za fizičku aktivnost.

IZVOR: SUPERZENA.B92.NET

Author: S. Vujanović

web-urednik

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *