Mrkva za jači imunitet

by | 17 Januara, 2014

Glavni preduslov za zdravlje jeste optimalno funkcionisanje imunološkog sistema i zato naročito pažnju treba posvetiti jačanju odbrambenih snaga organizma.

sargarepa-490x316

Nutricionisti preporučuju svježe cijeđene sokove od voća i povrća u kojima centralno mjesto zauzima mrkva. Naime, rezultati brojnih studija pokazali su da je narandžasti korijen, zahvaljujući obilju beta-karotena, jednog od najboljih čuvara imunološkog sistema.

Ovaj dragocjeni sastojak snažan je antioksidans, a mrkva, osim toga, obiluje vitaminima D, E i B grupe, kalijumom, kalcijumom, jodom, cinkom, kobaltom, pektinima i eteričnim uljima.

Svakodnevno treba konzumirati i pčelinje produkte – med, polenov prah i matični mliječ jer su prava riznica enzima i drugih nutritivnih elemenata.

Pomenuti produkti su bogati vitaminima i mineralima koji jačaju imunitet, uništavaju virus gripa, ubrzavaju razmjenu materija, povećavaju energiju i izdržljivost, kao i otpornost na stres i bolesti.

Kada je riječ o jačanju imuniteta, najbolji efekat se postiže ukoliko se konzumira mješavina na bazi meda, bijelog luka, bokvice, iglica bora i cimeta.

Autor: Life Content, Lekovito bilje

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.