Zdravstvene prednosti piletine

by | 8 Februara, 2013

Pileće meso možemo svrstati u zdrave namirnice, iako ono nije uvijek dobro za zdravlje. Naime, sve zavisi od toga na koji način je pripremljeno. Pržena piletina očito nije djelotvorna, dok kuhana ima brojne prednosti. Isto tako, svježe meso je uvijek zdravije od zaleđenog i konzerviranog. Otkrijte zdravstvene prednosti piletine.

Piletina je nemasno meso, što znači da ima malo masti, a puno proteina. Obiluje cinkom, koji pridonosi održavanju zdravog apetita.

Pored cinka, pileće meso obiluje fosforom i kalcijem, koji su dobri za zdravlje kostiju.Sadrži i holesterol, ali i vitamin B3, koji pomaže smanjenju razine holesterola.

Osim toga, obiluje brojnim mineralima, koji poboljšavaju imunološki sistem, te aminokiselinama koje su dobre za rast djeteta.

Vitamin B5 pozitivno utiče na smanjenje stresa, dok vitamin B6 doprinosi smanjenju rizika od srčanog udara. Takođe, konzumiranje pilećeg mesa može vam pomoći da se izborite sa PMS-om.

Tekst: Life Content
Izvor: Ljepota.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.