Categories Duh i tijelo

5 savjeta koji će vam povratiti energiju, čak i nakon cijelog dana na poslu

I dok su neki potpuno iscrpljeni poslije posla, nemaju snage ni za šta osim da legnu u krevet, postoji i drugi tip ljudi koji pršte od energije i poslije 17 sati iako rade jednako kao i pripadnici prve grupe (često i više od njih). U čemu je njihova tajna, čime se hrane, kada idu na spavanje i odakle crpe energiju otkrivamo vam u sljedećem tekstu. Primijenite njihove savjete i vidjet ćete promjenu ODMAH!

1.Pripremaju hranu za sutrašnji dan

Kuhinja nije mjesto u kojem jedete već gotovu hranu. Ako želite zdravo da se hranite, ključno je da dan prije isplanirate šta ćete jesti i pripremite jelo unaprijed. Tako se nećete svakog dana na poslu nervirati što jedete hranu nabavljenu po pekarama, slatkiše i nezdrave grickalice. Od nje se, naravno, osjećate tromo i obično se prejedete. Ako pak kod kuće poslije posla pripremite sve za sutrašnji dan, nećete tako lako pokleknuti pred rafom sa čokoladicama.

2. Preskaču dijetalne napitke

Dijetalni napici zaista ne bi trebalo da se nađu na vašem jelovniku ako želite da budete zdravi. Nedavna studija objavljena u časopisu Journal of the American Geriatrics Society otkrila je da oni koji redovno piju dijetalne napitke imaju trostruko više masnog tkiva na stomaku od onih koji to ne rade. Pijte vodu!

3. Korisno ispune vrijeme nakon posla

Ako želite da budete u formi, nije dobro da nakon posla samo ljenčarite, jer ćete previše razmišljati o hrani i nezdravim poslasticama. Kvalitetno ispunite svoje vrijeme, svirajte, čitajte, idite u prirodu ili radite bilo šta što vas opušta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *