Categories Duh i tijelo

Navike koje će vam promijeniti pogled na život (i na tijelo)

Ako se u životu još uvijek borite sa osjećajem nezadovoljstva prema svom tijelu, provjerite šta bi trebalo da radite drugačije.

Foto: Thinkstock

Nije tajna da je vrijeme u kojem živimo poprilično izazovno. Paralelno trebali bismo imati uspješne karijere, sređen privatni život i po mogućnosti biti u formi. Neki će u svemu tome i uspjeti, a svejedno neće biti sretni, dok će drugi provesti cijeli život pokušavajući dostići taj ideal. Ako stalno ponavljate iste ili slične radnje, jasno je da se vaša situacija neće promijeniti.

Lični trener Džejms Anderson je za portal Biro 24/7 otkrio kojih 11 navika bi trebalo uvesti u svoje živote. Tačnije, predstavio je koncept po kojem žive sretni, zdravi i fit ljudi koje je kroz svoj posao upoznao. Za početak ističe kako moramo postaviti ciljeve, budući da ta radnja ima jak psihološki momenat i na neki nas način tjera da prema njima napredujemo. Isto se odnosi i na vježbanje: želite li se dovesti u formu, na početku zacrtajte određenu kilažu do koje želite doći i marljivo radite dok je ne postignete. Što se tiče ishrane, Anderson kaže kako je ključno držati se razmjere 80:20, što znači da bi većina obroka koje pojedemo trebala biti zdrava i uravnotežena, dok bi samo ponekad trebali sebi priuštiti cheat meal.

Kliknite na sljedeću stranicu…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *